Indexatiebesluit 2022

22 december 2021

Elk jaar beoordeelt het bestuur of de financiële positie van het fonds goed genoeg is om uw pensioen aan te passen aan de stijging van de prijzen. Dit noemen wij indexatie. Op dit moment is de financiële positie van het fonds niet goed genoeg om te kunnen indexeren.

Hoe werkt de indexatie?
Vanaf 1 januari 2022 is de maatstaf voor de indexatie voor alle deelnemers de stijging van de prijzen. Voorheen gold voor actieve deelnemers de stijging van de lonen als maatstaf. Aangezien er vanaf 1 januari 2022 geen actieve deelnemers meer zijn in het pensioenfonds, omdat de werkgever de uitvoeringsovereenkomst heeft opgezegd, geldt voor iedereen de stijging van de prijzen als maatstaf. De prijzen stegen met 3,3%.

Waarom indexeren wij uw pensioen dit jaar niet?
Het bestuur neemt de beleidsdekkingsgraad van 30 november 2021 als uitgangspunt. Als de beleidsdekkingsgraad hoger is dan 110% gaat het fonds over tot gedeeltelijke indexatie en boven de 125% tot volledige indexatie. Per eind november 2021 was de beleidsdekkingsgraad 102,7%. Deze is niet hoog genoeg om de pensioenen te indexeren.