Verantwoord beleggen

Betrokken aandeelhouder

Wij stellen ons op als betrokken aandeelhouder door invloed uit te oefenen op de bedrijven waarin wij investeren. Dit doen wij om de belangen van het pensioenfonds te beschermen en om bij te dragen aan een betere toekomst voor huidige en komende generaties. Wij maken daarvoor gebruik van ons stemrecht op aandeelhoudersvergaderingen en we zijn dit jaar ons ESG-beleid aan het updaten.

Onze stem gebruiken

Hoe stemmen wij? Het stemmen op aandeelhoudersvergaderingen is via onze uitvoerder Blue Sky Group uitbesteed aan een externe dienstverlener. In samenwerking met Blue Sky Group zijn wij ons eigen stembeleid aan het ontwikkelen als onderdeel van het ESG-beleid. Dit stembeleid is naar verwachting dit jaar afgerond en zullen wij op deze website met u delen.

Verantwoord beleggingsbeleid

Dit jaar zijn wij ons ESG-beleid aan het updaten. Hierin staat op welke wijze bij het selecteren en monitoren van beleggingen rekening wordt gehouden met milieu (environmental), sociale (social) en governance-overwegingen. Wanneer het beleid geüpdatet is zullen wij dit op deze pagina met u delen.

Via deze website houden wij u op de hoogte van onze ESG- en betrokkensheidsactiviteiten.